Amsterdam belediyesi önümüzdeki yıl artacak toplu taşıma ücretlerine karşı dar gelirli vatandaşları korumak amacıyla, bu gruptakilere nisan ayından itibaren ücretsiz toplu taşıma bileti dağıtacak.

Vatandaşlar dağıtılacak biletlerle 1,5 saat boyunca GVB, EBS ve Connexxion toplu taşıma şirketlerine ait otobüs, tramvay ve metrolarda ücretsiz olarak seyahat yapabilecek. 

Sosyal minimum gelir düzeyinin yüzde 130’una kadar geliri olan vatandaşlar, önümüzdeki yıl nisan ayından itibaren, ücretsiz toplu taşıma bileti için web sitesi üzerinden başvuru yapacak. Her hane için en fazla 8 kart başvurusu yapılabilecek.

Şehirdeki toplu taşımadan da sorumlu olan Amsterdam Meclis Encümeni Melanie van der Horst konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu uygulamadan yaklaşık 95 bin hanenin faydalanabileceğini tahmin ettiklerini dile getirdi. 

Van der Horst, “Elbette tüm yolcuların böyle bir indirimden yararlanması çok daha güzel olurdu, örneğin biletlerdeki KDV’nin kalkması gibi. Bu anlamda kabineye de bir çağrı yapıyoruz ve bu konuyu değerlendirmesini istiyoruz” dedi.

Amsterdam belediye meclisinde konunun bu ayın 20’sinde oylamaya sunulacağı belirtiliyor. 

Hollanda genelinde bölgelere göre değişsede, toplu taşıma bilet fiyatlarının ortalama yüzde 7,24 oranında artacağı belirtiliyor. Amsterdam ve çevresinde fiyatlar ortalama yüzde 8,4 artacak. Bu artışın başlıca nedenleri arasında, artan enflasyon ve enerji maliyetleri gelmekte.

Geçtiğimiz ay Denk Partisi ve İşçi Partisi (PvdA) tarafından sunulan ve 4 ile 11 yaş arasındaki çocukların haftada bir gün toplu taşımayı ücretsiz kullanmasını öngören tasarı meclis çoğunluğunun da desteğini almıştı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Sandro Gonzalez - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.