Hollanda'da belediyeler, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için binalarına astıkları Türk bayrakları ile destek vermeye devam ediyor.

Hollanda'da belediyeler, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için binalarına astıkları Türk bayrakları ile destek vermeye devam ederken, başkent Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ve taziye mektubu gönderdi. 

İstanbul Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı terör saldırısı sonrasında Rotterdam, Arnhem, Bergen op Zoom, Deventer, Zaanstad ve Helmond belediye binalarına Türk bayrakları asılarak yarıya çekildi.

Türk asıllı belediye meclis üyelerinin belediye başkanlarına bulundukları talepler sonucunda asılan Türk bayraklarının yanı sıra bazı belediyeler ve başkanları da sosyal medya hesaplarından, destek ve taziye mesajlarını paylaşarak Türkiye'nin yanında olduklarını dile getirdi.

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Büyükşehir Belediyesine gönderdiği destek ve taziye mektubunu paylaştı. 

Halsema paylaşımında “Geçen pazar günü İstanbul'da meydana gelen vahşi saldırı, bizi derinden sarstı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ve bu faciadan etkilenen herkese başsağlığı diliyorum. Belediye adına başsağlığı dileklerimi iletmek için bu mektubu gönderdim.” ifadesini kullandı.

femke halsema mektup-1

"Bu durum takdirle karşılandı"
Rotterdam kentinde Türk bayrağının asılması için pazartesi günü Belediye Başkanına talepte bulunan ve asılmasına vesile olan Denk Partisi Rotterdam Belediye Meclis Üyesi Serkan Soytekin, AA muhabirine, Rotterdam'dan sonra diğer belediyelerin de Türk bayrağını asıp yarıya indirmesinin çok değerli olduğunu söyledi.

Soytekin, "İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle Rotterdam Belediyesinin Türk bayrağını asıp yarıya indirmesi, İstanbul halkının yanında olduğumuzu gösterdi. Bu saldırının büyük yankı uyandırdığı Rotterdam'da büyük bir Türk topluluğu var. Bu durum takdirle karşılandı." dedi.

Çevresinde birçok kişinin yaşanan terör saldırısından etkilendiğini vurgulayan Soytekin, "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Daha iki hafta önce İstanbul'da Taksim Meydanı'ndaydım. Bu tabloyu görmek hepimizi çok üzdü, acımız büyük." diye konuştu.

Belediyelerden destek ve dayanışma mesajları
Rotterdam Belediyesinin, geçen pazartesi günü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı terör saldırısı nedeniyle Türkiye'ye destek ve dayanışma için Belediye binasına asılan Türk bayrağının yarıya indirildiği belirtilerek, "Rotterdam Belediye binasına asılan Türk bayrağı yarıya indirildi. Kalbimiz İstanbul saldırısında hayatını kaybedenler ve aileleriyle birlikte." ifadesi kullanılmıştı.

Arnhem, Deventer, Bergen op Zoom, Zaanstad ve Helmond belediyeleri de hafta içerisinde belediye binalarına Türk Bayrağı asarak yarıya indirdi. Belediyelerin sosyal medya platformları aracılığıyla yaptığı açıklamalarda saldırıda hayatını kaybedenler ve ailelerine yönelik mesajlar yayınlandı. 

Belediyelerden yapılan bu anlamlı hareket Hollanda’da yaşayan Türk toplumunun da takdirini aldı.
©Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.