Geçtiğimiz hafta Pazar günü İstanbul’da Beyoğlu mahallesi İstiklal caddesinde meydana gelen hain terör saldırısının yankıları halen devam ediyor. Altı kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı patlama sonrasında, Hollanda’da yaşayan Türk toplumu ve İstanbul’da yakınlarını kaybeden kişilere destek vermek amacıyla, bazı belediyeler göndere Türk bayrağı çekip yarıya indiriyor.

Hafta başında Rotterdam belediyesi ve Salı günü de Arnhem belediyesi tarafından düzenlenen dayanışmaya Deventer, Bergen op Zoom, Zaanstad ve Utrecht belediyeleri de katıldı.

Çarşamba günü sabah saatlerinde her üç belediyede de Türk Bayrağı göndere çekilip yarıya indirildi.

Hollanda’da belediyelerin gerçekleşen bombalı saldırı sonrası hem Hollanda’da yaşayan Türkler hem de Türkiye’de saldırıdan etkilenenlerin yanında olduğunu göstermesi, Hollanda’da yaşayan Türk toplumu tarafından da takdirle karşılandı. Özellikle sosyal medya aracılığıyla yapılan paylaşımlarda belediyelere ve belediye başkanlarına teşekkür mesajları gönderildi.

“Hayatını kaybedenlerin, mağdurların ve yakınlarının acısını paylaşıyor” 
Yaklaşık 10 bin Türk’ün yaşadığı Deventer’da Belediye Başkanı Ron König, DENK meclis üyesi Ahmet Kaya ve D66 partisinden Oğuzhan Akdemir ile birlikte Türk bayrağını göndere çekerek yarıya indirdi.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden bir mesaj yayınlayan Deventer Belediye Başkanı Ron König, “İstanbul'un göbeğinde gerçekleşen saldırıyla bağlantılı olarak bugün Belediye binamızda Türk bayrağı yarıya indirildi. Deventer halkı, hayatını kaybedenlerin, mağdurların ve yakınlarının acısını paylaşıyor” şeklinde ifade kullandı.

“Duyarlı Bergen Op Zoom belediyesine teşekkür ederiz”
Bergen Op Zoom’da GBWP partisi Belediye Meclisi Üyesi Alperen Yilmaz girişimiyle gerçekleşen destek etkinliğinde de belediye binasının önündeki bayrak direğine Türk bayrağı çekildi ve yarıya indirildi.

Alperen Yilmaz yaptığı açıklamada “İstanbul’da gerçekleştirilen terör saldırısını nefretle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yararlılara acil şifalar diliyoruz. Duyarlı Bergen Op Zoom belediyesine ve halkına Türkiye’ye vermiş oldukları destekten dolayı teşekkürlerimizi bir borç biliriz.” dedi.

bergen op zoom

“Düşüncelerimiz kurbanlar ve yakınlarıyla birlikte.”
Zaanstad belediye de sabah saatlerinde gerçekleşen destek etkinliğini resmi sosyal medya hesabından paylaştı. 

Paylaşımda “Düşüncelerimiz kurbanlar ve yakınlarıyla birlikte” diyen belediye, sabah saatlerinde türk bayrağını göndere çekerek yarıya indirdiklerini ve bununla saldırıda etkilenenlerin yanında olduklarını göstermek istediklerini kaydetti.

Utrecht belediyesi desteğini gösterdi
Utrecht belediyesi resmi sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda İstanbul'daki saldırı nedeniyle Belediye Binası'na asılan Türk bayrağını yarıya indirdiklerini açıkladı. Belediye “Düşüncelerimiz tüm kurbanlar, yakınları ve olaya karışanlarla birlikte.” mesajı verdi.

©Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.