Amsterdam belediyesi şehirdeki ücretli park yerleri ile ilgili bazı kural değişikliğine gidiyor. Belediyenin web sitesinde bugün yayınlanan açıklamada, 3 Temmuz itibariyle yürürlüğe girecek değişiklikler ve park ücretlerine yapılacak zam hakkında bilgi verildi. 

Ücretli park alanlarının saatleri uzatıldı
Yeni düzenlemeye göre Dapperbuurt, Transvaalbuurt, Indische Buurt, Schinkelbuurt, Willemsparkbuurt, Apollobuurt, Stadionbuurt, Prinses Irenebuurt ve Rivierenbuurt semtlerinde park yerleri saat 24:00’e kadar ücretli olacak. Kolenkitbuurt semtinde bu süre saat 19.00'dan 21.00'e çıkacak.

Buitenveldert ve Zuidas'ta Cumartesi günü, Oostelijke Eilanden'da ise Pazar günü park yerleri ücretli olacak. Merkezde ise park yerleri 7 gün 24 saat ücretli olacak.

Park ücretlerine zam
Şehrin hemen hemen genelinde saatlik ücret 20 sent ile 50 sent arasında zamlanacak. En yüksek saatlik park ücreti 7,50 euro olacak.

Buna göre, bir saatlik park yeri ücreti 1,40 euro olan bölgelerdeki ücret 1,60 euroya, 6 euro olan yerlerde ise ücret 6,50 euroya çıkacak.

Park yeri abonelik sahiplerinin ziyaretçileri için yüzde 65 indirimli ziyaretçi kartlarının süresi, 120 saatten 150 saate çıkarılacak. 

Park yeri aboneliği ücreti
Park yeri abonelik ücretlerine de zam yapılacak. Aylık ve haftalık kartlar artık satılmayacak ancak işyeri sahipleri günlük ve yıllık park kartı kullanmaya devam edecek. 

Zuid, West ve Noord bölgelerinde altı aylık park yeri abonelik ücreti 142 eurodan 177 euroya çıkarılacak. Merkez bölgesinde ise ücret, 287 eurodan 300 euroya yükselecek. 

Park yeri aboneliği ile ilgili geniş bilgi için bu linki ziyaret edebilirsiniz.  

Bölgelere göre park ücretleri:

Park bölgeleri ve ücretleri Amsterdam

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş