Amsterdam belediyesi, şehir sakinlerinin oturdukları sokakta araçlarını park etmeleri için kullandığı park yeri abonelik ücretlerine zam yapılacağını açıkladı. 3 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek düzenlemede bazı bölgelerdeki ücretli park yerlerinin sürelerinin de artırılacağı belirtildi.

Şehir sakinlerine gönderilen açıklama mektubunda, Zuid, West ve Noord bölgelerinde altı aylık abonelik ücretinin 142 eurodan 177 euroya, merkezde ise 287 eurodan 300 euroya çıkacağı belirtildi. 

Artış Zuid ve West bölgelerindeki Bos ve Lommer, De Baarsjes, Rivierenbuurt, Prinses Irenebuurt, Riekerhaven (Schinkel), Hoofddorppleinbuurt, Apollobuurt ve Olympisch Stadion semtleriyle, Oost bölgesi ve merkezdeki tüm semtleri etkileyecek.  

Park yeri abonelik ücreti Westerpark, Oud-West, De Pijp ve Oostelijke Eilanden'de artmayacak. Nieuw-West, Zuidoost ve Noord’da tarifeler sadece enflasyona göre ayarlanacak. 

Yeni uygulamada ücretin düşürüldüğü tek bölge Kolenkitbuurt semti. Bu semtte ücret Slotervaart seviyesine çekildi.

Gönderilen açıklama mektubunda, park yeri aboneliği sahiplerinin ziyaretçilerine daha ucuza park etme olanağı sağlayan ziyaretçi kartının süresinin de uzatılacağı belirtildi.

Ücretli park uygulamasında saat değişikliği
Ücretli park yeri uygulaması kuralları da 3 Temmuz'dan itibaren değişecek, Dapperbuurt, Transvaalbuurt, Indische Buurt, Schinkelbuurt, Willemsparkbuurt, Apollobuurt, Stadionbuurt, Prinses Irenebuurt ve Rivierenbuurt semtlerinde park yerleri gece yarısına kadar ücretli olacak. Kolenkitbuurt semtinde bu süre saat 19.00'dan 21.00'e çıkacak.

Buitenveldert ve Zuidas'ta Cumartesi günü, Oostelijke Eilanden'da ise Pazar günü park yerleri ücretli olacak. Merkezde ise park yerleri tüm gün ücretli olacak.

©Sonhaber.eu 
Fotoğraf: Petar Avramoski - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş