Sison Vakfı tarafından projelendirilen ve Hollanda’nın beşinci İslami ortaokulu olacak Focus College bakanlık onayını aldı. Okulun 2024 yılında eğitim vermeye başlayacağı belirtiliyor. 

Amersfoort'taki yeni okulun kurucu ortaklarından Mohamed Amhaual, RTV Utrecht’e yaptığı açıklamada 2022 yılından bu yana bu proje için çabaladıklarını, eğitim ve hukuk işlerinde uzman kişilerle birlikte çabaladıklarını dile getirdi.

Amhaual açılacak Focus Kolejinin sadece Müslüman çocuklara yönelik olmadığını “Din ve görüş çeşitliliği ile herkesin ulaşabileceği bir yer” olacağını dile getirdi. 

Okulun açılacağı adresin henüz belirlenmediğini söyleyen Amhaual, bu konuda belediye ile görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Halihazırda Hollanda'da iki İslami ortaokul bulunmakta: Bunlardan biri Amsterdam'daki Cornelius Haga Lisesi ve diğeri Rotterdam'daki Avicenna Koleji. Elde edilen bilgiye göre Amersfoort'taki okulun dışında Den Haag ve Utrecht'te de birer İslami ortaokulun açılmasına onay verildi. Ayrıca Amsterdam’da onaylanan Fiducie Kolleji’nin de 2025 yılında açılacağı tahmin ediliyor.

Hollanda'da İslam okulları
Hollanda Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanlığına bağlı İslam okulları, diğer okullar ile aynı müfredata sahip.  Ülke genelindeki 70’in üzerinde İslami ilkokulda binlerce öğrenci eğitim görüyor. Ailelerin bu yönde talepleri arttığı için her yıl yeni bir İslam okulu listeye dahil oluyor.

İslam okulları, İslam kimliği ile kültürüne bağlı olan ve uygulamada bu değerlere önem veren eğitim kurumları olarak biliniyor.

Öğrencilere emin ve güvenli bir ortam hazırlayan İslam okullarının diğer bir özelliği de pedagojik literatüründe ev, sokak ve okul kültürü olarak bilinen saç ayağını senkronize eden bir eğitim sistemini uygulamaları.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş