Bulgaristan Gümrüğü’nden yapılan açıklamaya göre şubat ayının ilk haftasında Yunanistan’dan Bulgaristan’a giriş yapan bir tırda yarım tonun üzerinde gıda ürünü yakalandı.

Viyana’dan Türkiye’ye giden iki yolcunun üzerinden 700 bin euro çıktı Viyana’dan Türkiye’ye giden iki yolcunun üzerinden 700 bin euro çıktı

Açıklamaya göre Kaptain Petko voivoda sınır kapısından 4 şubat tarihinde giriş yapan ve Almanya’ya gitmekte olan kamyon detaylı incelemeye alındı. Arama esnasında beyan edilen malların arkasına saklanmış olarak 28 koli gıda ürünü bulundu. 

Koliler açıldığında gümrük memurları bile buldukları ürüne şaşırdı. Kolilerin içinden edilmemiş 191 kg bal, 104 kg petekli bal ve 96 kilo pekmezin yanı sıra 209 kg cevizli sucuk, kurutulmuş kışlık yiyecek ve diğer gıda maddeleri çıkartıldı.

Türk sürücü bu ürünleri Almanya’daki akraba ve arkadaşlarına dağıtmak için götürdüğünü söylese de Bulgar yetkililer tüm mallara el koydu.

Plovdiv Gümrük Bölge Müdürlüğü sürücü hakkında idari ihlal gerekçesiyle tutanak düzenledi.

bal 01bal 02

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.