Almanya'nın Krefeld kentinde Cuma günleri hoparlörden ezan okunacak Almanya'nın Krefeld kentinde Cuma günleri hoparlörden ezan okunacak

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinin başkenti Stuttgart kentinde yapılması planlanan Stuttgart-Feuerbach Yeni Camii ve Külliyesi'nin izinleri çıktı ve inşaat çalışmalarına başlandı. Cami yönetimi Müslümanlardan destek çağrısında bulundu.

Projesi Aralık 2019'da tanıtılan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Stuttgart-Feuerbach Yeni Camii ve Külliyesi 4 bin 750 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek ve 2 bin kişi ibadet edebilecek. Caminin külliyesinde eğitim ve sosyal etkinlikler için özel alanlar, konferans salonu, idari birimler ve kapalı otopark yer alacak. 

Cami ve Külliyenin maliyetinin yaklaşık 22 milyon euro olduğu ve en fazla 4 yılda tamamlanacağı belirtiliyor. Bölgede yaşayan cemaat, ibadetlerini geçici olarak inşaat yakınına kurulan konteynerde yapıyor.

DİTİB Yeni Camii Derneği tarafından yapılan açıklamada, her kesime hitap edecek olan caminin Almanya’da bir ilk olduğu belirtildi. Açıklamada Müslümanlardan projeye destek olmalarının beklendiği, gelen yardımın yeterli olması halinde 2 bin metre kare daha ilave yapılabileceği belirtildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.