Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde çalışan ve aynı zamanda mesleki açıdan kendini geliştirmek için eğitim almak isteyen vatandaşların eğitim masrafının yarısı karşılanıyor. Yıllık olarak en fazla 500 euro eğitim kuponu (Bildungsscheck) almak isteyen vatandaşların bazı şartları karşılaması gerekiyor.

Bu haktan yararlanmak isteyen ve ikameti Ren-Vestfalya eyaletinde olan vatandaşların, öncelikle çevrimiçi veya fiilen Eğitim Kuponu Danışma Merkezi ile temasa geçip görüşme yapması gerekiyor.

Takip edilmek istenen mesleki eğitim programının kişinin mevcut işi ile alakalı olması  şartı bulunuyor.

Bunun yanı sıra eğitim çeki başvurusu yapan kişinin vergiye tabi yıllık gelirinin 40 bin euroyu geçmemesi şartı bulunuyor. Çiftlerde ise bu sınır 80 bin euro. Eğitim çekinden yılda bir sefer faydalanılabiliyor.

Öte yandan bu kişilerin yıllık vergiye muaf kazancı 40 bin Euro’yu aşmamalı. Çiftlerde ise bu miktar 80 bin Euro’ya çıkıyor. Bu şartları yerine getiren kişiler yardımdan faydalanabiliyor. Eğitim çekinden vatandaşlar yılda bir defa faydalanabiliyor.

Konu ile ilgili geniş bilgi için www.weiterbildungsberatung.nrw sitesini ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.