Freiburg Üniversitesi tarafından 12 büyük şehirde toplam 3 bin kişiyle yapılan anketin sonuçları açıklandı. Ipsos anket bürosunun çevrimiçi olarak yürüttüğü ‘SKL Mutluluk Haritası’ anketine göre en yüksek puan alan şehir Hamburg oldu.

Şehirlerin “yaşam, gelir düzeyi, aidiyet duygusu ve kamu yönetiminden memnuniyet” kategorilerinde değerlendirildiği araştırmada 7,16 puan alan Hamburg listenin başına yerleşti. Bu şehri 7,07 puanla Frankfurt am Mein ve 6,90 puanla Münih takip etti. Berlin ise 6,88 puanla dördüncü oldu. 

Listenin son üç şehri ise Leipzig 6.44 puanla, Dresden 6.49 puanla ve Bremen ise 6.50 puanla oldu.

Araştırma sonucunda Hamburg’un “yüksek katma değeri, düşük işsizlik oranı ve güçlü satın alma gücü” ile liste başında olmasının doğal bir sonuç olduğuna dikkat çekildi. Bu şehirde kişi başına düşen gayrisafi yurtiçi hasıla miktarı 64 bin euro. Mutluluk Haritası listesinin en sonunda yer alan Leipzig’de ise 38 bin euro. Araştırmacılara göre aradaki bu büyük fark puanlamaya da doğru oranda yansıyor.

Şehre aidiyet konusunda bakıldığında ise Frankfurt 6,43 puanla ilk sırada geliyor. Bu şehir sakinleri kendilerini şehre daha çok ait hissediyor. Şehirde kendini güvenli hissetmek veya aktivitelere katılım gibi unsurlar incelendiğinde, ikinci sırada 6,17 puanla Köln ve üçüncü sırada 6,04 puanla Hamburg geliyor. 

Hamburg ve Frankfurt sakinleri güçlü bir güvenlik duygusuna sahip ve aynı zamanda şehir yönetiminden de çok memnun. Köln halkının ise güvenliği ve idareyi oldukça olumsuz olarak değerlendirdiği, ancak belirgin bir vatanseverlikle şehrine bağlı olduğu görülüyor.

Güney Almanya Piyangosu-SKL’nin sponsorluğu ve Freiburg Üniversitesi’ni öncülüğünde Nisan ayında 12 büyük şehirde 17 ila 74 yaşları arası 3 bin kişi ile gerçekleştirilen araştırmaya göre Mutluluk Haritası listesi şu şekilde: 
1- Hamburg
2- Frankfurt am Main
3- Münih
4- Berlin
5- Hannover
6- Düsseldorf
7- Köln
8- Essen
9- Stuttgart
10- Bremen
11- Dresden
12- Leipzig

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş