Almanya’da yaz sıcakları ile birlikte göllere giden vatandaşların sayısı da artış gösteriyor. Ancak şimdiden boğulma vakalarında artış görülüyor. Yaz tatili daha tam başlamamışken boğulma vakaları geçen yıl yaşanan vaka sayılarını yarısına geldi.  

Berliner Zeitung gazetesinde yer alan habere göre ailesi ile Berlin’den göller bölgesine gelen 6 yaşında bir kız çocuğu Pazar günü öğleden sonra ortadan kayboldu. Arama-kurtarma köpekleri ve polis helikopterleri ile yapılan uzun ve geniş çaplı aramadan sonra, küçük kızın cansız bedenine Landkreis Teltow-Fläming bölgesindeki Rangsdorfer See’de ulaşıldı.

Aynı gün ikinci boğulma vakası yaklaşık 40 kilometre daha batıda Caputher See (Potsdam-Mittelmark) meydana geldi. Pazar akşamı yaşanan olayda 72 yaşındaki bir kişi boğularak hayatını kaybetti.

Brandenburg Alman Hayat Kurtaran Derneği (DLRG) sözcüsü Daniel Keip, sezonun başından bu yana dün yaşanan vakalarla birlikte 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve Temmuz ayının başı için oldukça yüksek bir rakam olduğunu dile getirdi. 

Berliner Zeitung'a konuşan Keip, Brandenburg'da 2021 yılında 21 kişinin, geçtiğimiz yıl ise 23 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini açıkladı.

DLRG'ye göre geçen yıl ülke çapında, bir önceki yıla kıyasla yüzde 20’lik bir artışla, 355 kişi boğularak öldü. Uzmanlar son dört yıl içerisinde boğularak ölen kişilerin sayısının ilk kez arttığını belirtirken özellikle corona pandemisi döneminde yüzme havuzlarının kapalı olmasını ve derslerin iptal edilmesi olabileceğini belirtiyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş