Berlin yönetimi sıcaklıkların aşırı derecede artması, kuraklık ve olası yangın ihtimaline karşı şimdiden önlem almak için harekete geçti. Şehirde Friedrichshain-Kreuzberg semtindeki halka açık park alanlarında mangal yapmak yasaklandı.

Alman basınında çıkan haberlerde Brandenburg bölgesinin büyük bölümünde orman yangını riski seviyesinin 4 – 5’e kadar çıkartıldığı belirtildi. 

Berlin’de Neuer Hain, Volkspark Friedrichshain'de belirli alanlarda mangal yapımına izin veriliyor. Bu alanlarda mangal yapmak isteyen vatandaşların önceden çevrimiçi izin alması gerekiyor. Mangal alanlarında denetim ve gözetim yapılacağı belirtiliyor.

Yetkililer Friedrichshain-Kreuzberg semtindeki halka açık alanlarda mangal yasağına uyulması uyarısında bulunurken parkların halka açık olduğunu ve isteyen kişilerin ateş yakmadan piknik yapabileceğini belirtti.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş