Almanya'nın Frankfurt am Main şehrinde hız sınırı önümüzdeki ay saatte 20 kilometreye düşürülüyor. Ülkede birçok şehir ve belediyenin, hız sınırını 50 km’den 30 km/saat'e düşürmeyi aktif olarak düşünüyor. 

Alman haber dergisi Der Spiegel'e göre, yaklaşık 780.000 nüfuslu metropolün şehir merkezindeki sürücülerin hızı önümüzdeki aydan itibaren hız sınırı 20 km indirecek. 

De Groenen'den trafik departmanı başkanı Wolfgang Siefert'e göre, anlamsız araç trafiğinin kısıtlanması gerekiyor. Şehir merkezinde otoparktan otoparka gitmek veya arabanızı göstermek imkânsız hale gelmeli. Önlemler aynı zamanda iklimin korunmasına ve tüm yol kullanıcılarının gelecekte eşitliğinin garanti altına alınmasına da hizmet ediyor.
 
Daha fazla bisiklet alanı, daha az park alanı
Siefert, “Şehir merkezinin bir kısmında hız azaltımı önümüzdeki ay başlayacak. 20 km/s hız sınırının adım adım komşu mahallelere kadar genişletilmesi gerekiyor. Ancak bu yalnızca ara sokaklar için geçerlidir. Ana yollarda mevcut hız sınırlarının akan trafiğe uygulanmaya devam etmesi gerekir. Ayrıca caddelerdeki park yeri sayısını da azaltmak gerekiyor. Frankfurt'un merkezine arabayla gelmek istiyorsanız buna devam edebilir ve ardından bir otoparka girebilirsiniz. Daha fazla engelli park yeri ve taksi park alanının yanı sıra daha fazla teslimat ve yükleme bölgesi bulunmalıdır. Şu anda ücretsiz olan park yerleri gelecekte ücretlendirilecektir. Birçok ara sokağın da bisiklet dostu hale getirilmesi gerekiyor” dedi. 

Siefert, önümüzdeki yıl trafik sakinleştirme tedbirlerinden duyulan memnuniyet üzerine bir anket düzenleyerek tedbirlere yönelik eleştirilerin rüzgarını hafifletmek istiyor.

Birçok şehirde hız sınırı düşürülmek isteniyor
Almanya'da yaklaşık dokuz yüz şehir ve belediye, kentsel alanlarda 30'luk genel hız sınırına yönelik bir girişim oluşturmak üzere bir araya geldi. Barselona, Paris gibi metropollerde ise uzun süredir geniş alanlarda 30 km/saat hız sınırı uygulanıyor. Amsterdam şehrinde de 8 Aralıktan itibaren şehrin birçok bölgesinde 30 km/s uygulaması başlıyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Sergei Gussev - Pexels

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş