Dortmund kentinde elektrik ve gaz tedariki sağlayan Dortmunder Energie- und Wasserversorgung GmbH (DEW21) 1 Mart 2024'ten itibaren tedarik fiyatlarında indirime gidileceğini açıkladı.

DEW21’den yapılan açıklamada, elektrik için işçilik fiyatını kWh başına 1.487 sent, doğalgaz için ise 3.445 sent düşürüleceğini belirtti. Buna göre elektrik için kWh ücreti 41.548 sent ve doğal gaz için metreküp fiyatı 14.840 sent olacak.

Yıllık 2.500 kWh elektrik ve 12.000 metreküp gaz tüketimi olan ortalama bir hane için fiyat indirimi yılda yaklaşık 450 euroluk bir tasarruf anlamına geliyor.

Maddi zorluklara rağmen maliyetleri tüketicilere yansıtmamaya ve kendi bünyesinde karşılamaya karar veren DEW21 aynı zamanda gelecekte yüzde 7’den yüzde 19’a çıkacak vergi artışlarını üstlenmeyi de vaat ediyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.