Berlin'deki bir mülteci kabul merkezi, kızamık salgını nedeniyle pazartesi günü karantinaya alındı. Almanya Mülteci İşleri Devlet Bürosu'na göre, merkezde bulunan yaklaşık 600 kişinin binayı terk etmelerine izin verilmiyor.

Alman medyasına göre Pazartesi günü merkezdeki iki çocukta kızamık teşhis edildi. Bunun üzerine yetkililer merkezde bulunan kişiler arasında daha önceden kızamık aşısı olanları tespit etmek için derhal harekete geçti. 

Merkezde tutulan mültecilerin ileri bir emre kadar bu merkezden çıkmalarına izin verilmiyor ve zorunlu olarak maske takmaları gerekiyor.

Berlin daha önce de salgın riski yaşadı
Kızamık enfeksiyonu, beyin iltihabı gibi ciddi komplikasyonlara neden olabiliyor. Avrupa’da geçtiğimiz yıllarda yaşanan kızamık salgını nedeniyle onlarca kişi hayatını kaybetti. 

Elde edilen verilere göre, 2013-14 yıllarında 30 Avrupa ülkesinde yaklaşık 10 bin vaka görüldü. Vakaların çoğu kızamık aşısı yaptırmamış kişilerde görüldü ve vakaların yüzde 90'ından fazlası Almanya, İtalya, Hollanda, Romanya ve Birleşik Krallık'da meydana geldi. Ekim 2014 ile Mart 2015 arasında Almanya'nın başkenti Berlin'de görülen kızamık salgınında en az 782 vaka tespit edildi. 2017 yılında Avrupa'da sayılar artmaya devam ederek 21 bin 315 vakaya ulaştı ve 35 kişi hayatını kaybetti.  

2018'in ilk rakamlarına göre bölgede bildirilen vakalar 47 ülkede 3 kat artarak 82 bin 596'ya ulaştı ve 72 ölüm gerçekleşti. 2019 yılında Birleşik Krallık, Arnavutluk, Çek Cumhuriyeti ve Yunanistan, hastalığın bu ülkelerde devam eden ve uzun süren yayılımı nedeniyle kızamıktan temiz statülerini kaybetti. 2019'un ilk 6 ayında Avrupa'da 90 bin vaka tespit edildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş