Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Aachen şehrinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Yunus Emre Camii ve Kültür Merkezi’nde “Almanya’da Çocuk Koruma ve Koruyucu Aile Sistemi” konulu panel düzenlendi.

Köln Başkonsolosluğu Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşeliği tarafından gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını Aachen DİTİB Yunus Emre Camii dernek başkan vekili Osman Karaduman yaptı. Karaduman konuşmasında, koruma altına alınan çocuklara koruyucu aile olarak sahip çıkılmasının gereksinimini ve hassasiyetini vurguladı.

Almanya'da 121 bin çocuk yurtlarda kalıyor

aachen_koruyucu_aile_panel_sema_akin (1)

Almanya’da hafta sonunda rekor trafik yoğunluğu bekleniyor! Almanya’da hafta sonunda rekor trafik yoğunluğu bekleniyor!

Panelin moderatörlüğünü yapan Aachen DİTİB Yunus Emre Camii dernek başkan vekili Dr. Sema Akın, Aralık 2023'te paylaşılan istatistiklerle çocukların aile ortamında yetişmesinin önemini vurguladı. 

Almanya'da 121 bin çocuğun yurtlarda, 86 bininin koruyucu ailelerin himayesinde olduğunu belirten Akın, Avrupa'da birçok Müslüman çocuğun kendi dini ve kültürel değerlerine uygun olmayan ailelerde büyümek zorunda kaldığını, bunun sebebinin koruyucu aile sayısının yetersizliği ve Müslüman koruyucu aile oranının düşük olması olduğunu söyledi. 

aachen_koruyucu_aile_panel_4 (1)

Müslüman toplumu koruyucu aile olmaya teşvik eden Akın, çocukların dini ve kültürel değerlerine uygun ortamlarda büyümelerinin önemine dikkat çekti.

İslam dininin ve Peygamber Efendimizin yetimlere ve korunmaya muhtaç çocuklara verdiği önemi vurgulayan Aachen DİTİB Yunus Emre Camii din görevlisi Hasan Hüseyin Kul ise Müslüman bireylerin bu çocuklara karşı sorumluluklarını misaller vererek aktardı. Kul, İslam'ın yetimlerin korunmasına büyük değer verdiğini ve Müslümanların bu sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler her zaman ailelerin yanında

aachen_koruyucu_aile_panel_rukiye_sancar (1)

Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşesi Rukiye Sancar da, koruma altındaki çocuklar hakkında temel ve güncel bilgileri açıkladı. Koruma altındaki çocuklar arasında yabancı ve Müslüman kökenli çocukların yüksek oranda olduğunu belirten Sancar, Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşeliği olarak, koruma altına alınan çocuklara, ailelerine ve koruyucu ailelere danışmanlık ve destek hizmetleri sunduklarını dile getirdi.

Koruyucu aileler soruları yanıtladı

aachen_koruyucu_aile_panel_1 (1)

Panelde, koruyucu ailelerin deneyimleri ve karşılaştıkları zorluklar ele alındı. Koruyucu aile olan Batmaz, Sarıkaya, Bayram ve Göze aileleri, nasıl ve neden koruyucu aile olduklarını ve motivasyonlarını katılımcılarla paylaştı, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Koruyucu aileler Almanya'daki Türk toplumunun Gençlik Dairesi'ne yönelik endişeleri ve bu endişelerle birlikte oluşan önyargıların günlük yaşamlarında Gençlik Dairesi'nden aldıkları destek ve hizmetler sayesinde giderildiğini belirtti.

Özlem Vural, endişeleri giderdi
Aachen Gençlik Dairesi Çocuk ve Gençlik Korunması biriminde ekip yöneticisi olarak görev yapan Özlem Vuran, 20 yılı aşkın mesleki tecrübesini katılımcılarla paylaştı ve onlardan gelen soruları yanıtlayarak özellikle katılımcı aile olmak isteyen bireylerin endişelerini ve önyargılarını azalmasına destek oldu.

aachen_koruyucu_aile_panel_9 (1)

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş