Bulgaristan Gümrük Dairesinden yapılan açıklamaya göre 11 Haziran 2022 tarihinden Kapitan Andreevo sınır kapısından geçmek isteyen bir otobüsün içinden yaklaşık 1 milyon euro nakit para ele geçirildi. Araçtaki iki kişi gözaltına alındı.

Kapıkule sınır kapısının tam karşısındaki Kapitan Andreevo sınır kapısında yapılan kontrollerde, Almanya’dan gelen ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye giriş yapmak isteyen bir otobüs gümrük polislerince arandı.

Yapılan aramada araçtaki Türk sürücü ile birlikte 4 yolcu beyan edilecek bir şey olmadığını belirtti. Ancak gümrük memurlarının yaptığı detaylı aramada otobüsün sağ arka tekerleğinin çevresinde bir anormallik tespit edildi. 

Fiziksel olarak yapılan aramada da otobüsün kasasının içinde bulunan gizli bir bölme keşfedildi. Gümrük tarafından yayınlanan görüntülerde gizli bölmede içinde farklı değerlerde euro banknotların bulunduğu 34 paket çıkartıldı.Ele geçirilen paranın toplam 1 milyon 2225 euro olduğu aktarıldı. 

Otobüste bulunan Türk uyruklu 57 yaşındaki yolcu N.T. ve 50 yaşındaki sürücü B.C. hakkında suç duyurusunda bulunularak gözaltına alındı.

Gümrğük idaresi tarafından aktarılan bilgiye göre N.T. otobüs şoförü B.C.’ye paraları saklaması karşılığında 500 euro rüşvet vermeyi vaat etti. İki zanlı Haskovo Bölge Savcılığı'ndan bir savcının kararıyla 72 saate gözaltında tutuldu.

Soruşturma şu anda Haskovo Bölge Savcılığı - Svilengrad Bölge Dairesi nezaretinde devam ediyor.

Otobüsün gizli bölmesinde saklanan paketleri çıkartırken çekilen görüntü:

13_06_valuta

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın