Gümrük yetkilileri, Almanya’dan Türkiye’ye giriş yapmak için gelen bir yolcuyu kaçak yolla 25 kilo külçe altınla yakaladı. T.A. adlı kişi gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Olay Kasım ayının son haftasında gerçekleşti. Almanya’dan Türkiye’ye giriş yapmak için Kapıkule Sınır Kapısına gelen bir otomobil, şüphe üzerine detaylı aramaya alındı. X-ray taramasına yönlendirilen araçtan sırt çantası ile inen sürücü, gümrük memurlarını dikkatini çekti. 

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kapıkule Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri sürücü T.A.’nın çantasında yaptığı aramada, 14 parça halinde 25 kilo 190 gram gümrük kaçağı külçe altın ele geçirdi.

Sürücü T.A. piyasa değeri 1 milyon 76 bin euro olan kaçak altınla ilgili gözaltına alındı. Yapılan adli işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen T.A., çıkarıldığı mahkemede yasa dışı yollardan Türkiye'ye sokulmak istenen altın nedeniyle tutuklandı. Yasal olmayan yollarla Türkiye’ye sokulmak istenen altınlara el konuldu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.