Alman Makinistler Sendikası (GDL) ile devlete ait demiryolu şirketi Deutsche Bahn arasında aylardır süren toplu iş sözleşmesi anlaşmazlığında beşinci kez greve gidildi. Grev, önümüzdeki 35 saat boyunca Hollanda ve Almanya arasındaki uluslararası tren trafiğini de ciddi şekilde aksatacak.

Almanya'da içinde plastik çıkan Ritter Sport çikolataları geri çağrıldı Almanya'da içinde plastik çıkan Ritter Sport çikolataları geri çağrıldı

Grev 7 Mart Perşembe günü saat 02:00'de başladı ve 8 Mart Cuma günü saat 13:00'e kadar sürecek. Demiryolları yük taşımacılığında da işçiler Çarşamba gününden itibaren greve başlattı. 

Deutsche Bahn yine acil durum tarifesi uyguladı; bu da uzun mesafeli trenlerin yaklaşık beşte birinin çalışacağı anlamına geliyor. Deutsche Bahn, bölgesel tren trafiği üzerindeki etkinin bölgeye göre değişeceğini tahmin ediyor. Demiryolu şirketi Almanya'daki trenlerin normal programlarına ancak Cumartesi günü dönebileceğini açıkladı.

Hollanda – Almanya seferleri durdu
Hollanda Demir Yolları NS sözcüsü, grev süresince Hollanda ile Almanya arasındaki tren trafiğinin yapılamayacağını açıkladı. Dolayısıyla, ICE International ve Berlin'e giden trenler ile Avusturya ve İsviçre'ye giden gece trenleri de çalışmayacak. NS, yolculara son gelişmeleri ve seyahat planlayıcılarını yakından takip etmelerini tavsiye etti.

Diğer bir demiryolu şirketi Arriva’dan yapılan açıklamada da Almanya seferlerinin iptal edildiği belirtildi. Maastricht'ten Aachen'a giden Arriva ekspres treni grev süresince Heerlen'e kadar çalışacak. 

Uzun süredir devam eden iş anlaşmazlığında daha önce yapılan grevler de Hollanda ve Almanya arasındaki tren trafiğini ciddi şekilde aksatmıştı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.