Almanya’da Perşembe günü yeni bir grev dalgası yaşanacak. Ver.di sendikasının çağrısı ile Lufthansa yer hizmetleri personeli iki günlük greve gidecek. Ayrıca Alman Makinistler Sendikası (GDL) da 35 saatlik grev başlatacak.

Lufthansa'nın yer hizmetleri personeli, Almanya'da Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di) çağrısı üzerine 7 Mart Perşembe sabahı 04.00'ten 9 Mart Cumartesi sabahı 07.10’a kadar greve gidecek. Grevden başta Frankfurt ve Münih olmak üzere birçok havalimanı etkilenecek. 

Lufthansa, Frankfurt ve Münih havalimanlarında Perşembe ve Cuma günleri yaklaşık bin uçuşun iptal edileceğini ve bunun yaklaşık 200 bin yolcuyu etkilemesini bekliyor. Ayrıca Hamburg ve Frankfurt'ta güvenlik personelinin grevi gerçekleşecek. Hamburg’da 140’dan fazla kalkışın iptal edileceği belirtildi.

Sendika, yer hizmetleri çalışanları için yüzde 12,5 oranında maaş zammı ve enflasyon ikramiyesi talep ediyor.

THY seferi iptal edildi
Hamburg Havalimanı'nda perşembe günü gerçekleştirilecek güvenlik personellerinin grevi nedeniyle Türk Hava Yolları'nın (THY) Hamburg-İstanbul seferleri iptal edildi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada "Hamburg meydanda 07 Mart tarihinde yapılacak güvenlik personeli grevi nedeniyle aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir. TK 1662 Hamburg-İstanbul, TK 1664 Hamburg-İstanbul, TK 1668 Hamburg-İstanbul. İstanbul'dan Hamburg meydana seferlerimiz yolculu icra edilecek olup, Hamburg çıkışlı dönüş seferleri iptal edilmiştir." ifadesine yer verildi.

Makinistler beşinci kez greve gidecek
Yine Perşembe günü bir başka grev de demir yollarında yapılacak. Alman Makinistler Sendikası (GDL), Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin çıkmaza girmesi nedeniyle son 4 ayda 5'inci kez greve gidileceğini açıkladı. Yük ve yolcu trenlerindeki grev, 7 Mart'ta başlayacak ve 35 saat sürecek.

Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı

GDL, vardiyalı çalışanların haftalık çalışma saatlerinin 38 saatten 35 saate düşürülmesini,  maaşlara aylık ortalama 550 euro zam ve enflasyonla mücadele için bir defaya mahsus 3 bin euro ek ödeme yapılmasını talep ediyor. Deutsche Bahn ise maaşlara artış ve çalışma saatleri konusunda esneklik teklif ediyor ancak sendikanın taleplerini kabul etmiyor.

Demiryollarında yaşanacak olan 35 saatlik grevin Hollanda ile Almanya arasındaki tren seferlerini de etkileyeceği düşünülüyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.