Korona salgını sırasında federal hükümet restoran, cafe ve catering firmaları gibi yemek sektöründeki kdv oranlarını yüzde on iki ila yedi oranında düşürdü. Ancak bu indirim bu yılın sonunda sona eriyor. Hükümet indirimi uzatmayı düşünmüyor. Başka bir değişle 1 ocak 2024 tarihinden itibaren yemek sektöründeki kdv oranları yüzde 19’a çıkacak.

Artan maliyetler göz önüne alındığında, bu sektördeki işletmelerin büyük çoğunluğunun kdv artışını müşterilerine yansıtmaktan başka şansı kalmayacak.

Yemek sektöründen 17 derneğin oluşturduğu geniş bir ittifak, kdv oranlarının yüzde 7’de sabitlenmesi için bir kampanya başlattı. 

Alman Otel ve Restoranlar Birliği  (Dehoga-Bundesverband) tarafından yayınlanan ortak açıklamaya göre, geniş ittifak tüm siyasi karar alıcılara, yemek endüstrisindeki gıdaya uygulanan indirimli KDV'nin devam etmesi için çağrı yaptı. 

Restoranlar, kafeler ve catering firmalarının ekonomi ve toplum için çok önemli olduğu belirtilen çağrıda, gıda ve içecek imalatçıları, toptancılar, tarım ve özellikle turizm endüstrisi gibi zincirlerin bu durumdan etkileneceği belirtildi ve birçok işletmenin kapanacağı uyarısında bulunuldu.

Dehoga-Bundesverband Başkanı Ingrid Hartges,  neredeyse 30 yıldır KDV eşitliği için mücadele verdiklerini ve nihayet sonunda pandemi sırasında bunu başardıklarını dile getirdi, “Artık yüzde 7'nin kalması için tutarlı bir siyasi savunma yapmak önemli" dedi.

Hükümetin vergi indirimini kaldırıp kaldırmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Burak The Weekender - Pexels

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.