Almanya’nın en kalabalık eyaleti Kuzey Ren-Vestfalya 27 Haziran’da tatile başladı. Bavyera eyaletinde okullar 31 temmuzda ve Baden-Württemberg’de ise 27 Temmuz’da yaz tatiline giriyor. Bu nedenle bu hafta Cuma gününden Pazar gününe kadar olan sürede 16 eyaletinin tamamı yaz tatiline girmiş olacak ve tatilciler yolları dolduracak.

Alman Otomobil Kulübü (ADAC), özellikle hafta sonunda yola çıkacak olan tatilcileri uyarmak için bir duyuru yayınladı. Duyuruda 28-30 Temmuz tarihleri arasında ülkedeki pek çok yolda trafiğin kilit haline geleceği belirtildi. 

Duyuruda Bavyera ve Baden-Württemberg’de yaz tatilinin başlaması ve aynı tarihlerde Kuzey Ren-Vestfalya ve İskandinav ülkelerinde tatillerin bitmesi nedeniyle hem geliş hem de gidiş istikametinde  yoğunluk yaşanacağına vurgu yapıldı. 

ADAC’a göre tatilcilerin yoğun olarak tercih ettiği Kuzey Denizi ve Baltık Denizi’nin gözde tatil bölgelerine giden uzun yollarda ciddi anlamda trafik yaşanacak. Ayrıca, A1’de Bremen-Lübeck, A3’te Frankfurt-Passau, A5’te Hattenbacher Dreieck-Basel, A6’da Mannheim-Nürnberg ve A7’de Hamburg-Flensburg arasındaki güzergahlarda yoğun trafik bekleniyor. 

Açıklamaya göre trafiğin yoğun olmasının beklendiği diğer rotalar ise A8, A9, A19, A24, A45, A61, A81, A93, A95, B2 ve A99 yolları.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş