Geçtiğimiz yıl hakkında Yahudi karşıtı paylaşımlar yapmak ve halkı kin ve nefrete yöneltmek suçu ile dava açılan bir doktorun paylaşımlarına devam etmesi nedeniyle lisansının iptaline karar verildi. 

Geçtiğimiz hafta Cuma günü bir mahkeme sözcüsü, tarafından yapılan açıklamada doktorun Niedersachsen'daki Lisanslama Birliği’nin aralarında bir anlaşma imzaladığı belirtildi. Buna göre doktor en geç 30 Haziran 2024'te pratisyen hekim olarak çalışma iznini geri verecek. Eğer doktor muayenehanesini daha erken bir tarihte kapatırsa, lisansın iptal tarihi de öne çekilecek. 

Doktor, lisansının iptaline karşı dava açtı
Kişisel web sitesinde, Yahudi karşıtı hakaretler yayınlayan doktor hakkında açılan ilk dava Temmuz 2022'de görüldü. Hannover bölgesindeki Burgwedel Sulh Ceza Mahkemesi, doktora 180 günlük para cezası verdi. Niedersachsen'daki lisanslama kurumu, doktorun "saygınlık yoksunluğu" nedeniyle lisansını iptal etti ve belgenin geri gönderilmesini talep etti. Doktor, bu karara karşı dava açtı. Hannover İdare Mahkemesi, Kasım 2022'de sanığın davasını reddetti.

Berlin'deki Alman-Yahudi derneği "Werteinitiative", doktorun ceza emrinden sonra da Yahudi inancına sahip kişilere karşı saldırmaya devam etmesi üzerine Ağustos 2022'de tekrar şikayette bulundu. 

Hannover Savcılığı ilk başta soruşturmayı durdurdu. Ancak doktor hakkında çok sayıda gelen şikayet üzerine soruşturmayı yeniden başlattı. Şu anda dosya, Göttingen Savcılığı bünyesinde bulunan İnternette Nefret Suçlarıyla Mücadele Merkezi tarafından incelemeye alınmış durumda. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş