Almanya’nın Berlin şehrinde yaşayan ve ikinci iş olarak taksicilik yapan 49 yaşındaki Samsunlu Mustafa Akan’ın boğazını keserek öldüren zanlı hakkında yeni bilgiler paylaşıldı.

Almanya Devlet Demiryolları'nda çalışan ve ek iş olarak taksicilik yapan 2 çocuk babası Mustafa Akan, 6 Nisan’da taksi durağına 7 kilometre mesafede, villaların olduğu Grunewald semtinde, aracının yanında bıçakla yaralanmış halde bulundu ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Polis tarafından başlatılan aramada katil zanlısı ülkenin kuzeyindeki Schleswig-Holstein eyaletinde yakalanarak tutuklandı.

Zanlının ifadesine yönelik henüz net bir açıklama yapılmadı. Cinayetin, yol parası nedeniyle çıkan bir tartışma sonucu işlendiği üzerinde duruluyor.

Belçika'dan iade talebi
Basında yer alan haberlerde, Tunus asıllı 24 yaşındaki zanlının, Belçika'da da birlikte olduğu kişiyi öldürdüğü iddiasıyla arandığı belirtildi. Elde edilen bilgiye göre Belçika makamları, ülkede işlediği cinayetten yargılamak üzere yakalanan şahsın iadesini talep etti.

Şahsın tutuklu bulunduğu Köln kenti başsavcılığı ise Belçika'dan gelen iade talebinin değerlendirilebilmesi için öncelikle Berlin savcılığının iddialarının açıklığa kavuşturulması gerektiği şeklinde bir açıklama yaptı.

Cenaze memleketine gönderildi
Taksici Mustafa Akan'ın cenaze namazı ise Perşembe günü, Şehitlik Camii'nde kılındı.

Cenaze namazına, Akan'ın yakınlarının yanı sıra çok sayıda Türk ve Alman taksici ile Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök katıldı.

Namazın ardından konuşan Akan'ın babası Şemsettin Akan, bunun sadece kendi oğlunun davası olmadığını, bütün taksicilerin davası olduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda artık çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

Berlin'deki taksicilerin korumasız olduğunu ifade eden baba Akan, şunları söyledi: “İngiltere'de, Fransa'da taksicilerin arkasında bir koruma sistemi var, kamera sistemleri var. Bütün taksici arkadaşlarımızın talebi üzerine taksilerde arka bölme kapatılıp, taksicilere kendilerini koruma imkanı verilmeli. İçeride kamera olsun ki binenin eşkali belli olsun. Benim çocuğumun ne günahı vardı? Benim canım yandı, bari diğer kardeşlerimizin canı yanmasın.“

Türk taksici Mustafa Akan’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Samsun Çarşamba ilçesine gönderildi.

almanya mustafa akan cenaze 01almanya mustafa akan cenazealmanya mustafa akan cenaze (1)

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.