Almanya’nın Berlin şehrinde yaşayan ve ikinci iş olarak taksicilik yapan 49 yaşındaki Samsunlu Mustafa Akan geçtiğimiz hafta uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti. Pazar günü Berlin Savcılığından yapılan bir açıklamada, Akan’ın katil zanlısı olduğundan şüphelenilen bir kişinin, ülkenin en kuzeyindeki Schleswig-Holstein eyaletinde gözaltına alındığı belirtildi.

Savcılık açıklamasında, 24 yaşındaki zanlı hakkında daha önceki suçlarından dolayı tutuklama kararı olduğu aktarıldı. Savcılık zanlının Berlin’e nakli için başvuru yapılacağını duyurdu.

Almanya doğumlu olan, 2 çocuk sahibi Samsun Çarşambalı 49 yaşındaki Mustafa Akan, geçen perşembe günü erken saatlerde taksi durağına gitti. Durakta beklerken muhtemelen yabancı uyruklu olduğu düşünülen bir müşteri aracına bindi. 

Olay günü Mustafa Akan, durağa 7 kilometre mesafede bulunan ve lüks villaların bulunduğu Grunewald semtinde boğazı kesilmiş halde bulundu. Akan olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı ancak aldığı bıçak darbeleri nedeniyle hayatını kaybetti. 

Aile cenazelerini yurda getirmeyi bekliyor
Acılarının çok büyük olduğunu belirten Çarşamba’nın Sefalı Mahallesi’nde baba ocağında yaşayan Mustafa Akan’ın ağabeyi emekli öğretmen Murat Akan, İHA’ya yaptığı açıklamada Alman yetkililerden henüz net bir bilgi alamadıklarını söyledi.

Alman yetkililere seslenen Murat Akan “Almanya kutladıkları Paskalya Bayramı nedeniyle dört günlük tatildeler. Bu yüzden resmi işlemlerin tamamlanması salı gününü bulacakmış. Diyanet cenazemizi almak için resmi işlemlere başladı. Biz de cenazemizi o gün memleketimize getirmeye çalışıyoruz. Hafta içi ise Sefalı’da cenazemizi defnetmek istiyoruz” dedi “Alman yetkililerden tek istediğimiz ne olur o caniyi bulun. Neden bunu yaptı öğrenelim. Ve ne olur insan hayatı bu kadar ucuz olmasın” ifadelerini kullandı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.