Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Heiligenhaus şehrinde ikamet eden Trabzonlu Aktaş ailesini önce tüfekle yaralayan daha sonra evlerini ateşe veren Alman komşu hakkındaki mahkeme pazartesi günü başladı. Saldırgan Alman mahkemede, “öldürmek niyetim yoktu, o zaman kafam yerinde değildi, ne yaptığımı bilmiyordum.” şeklinde kendisini savundu.

Geçtiğimiz yılın sonunda Alman komşularını uyuşturucu madde kullandığı için uyaran Aleyna Aktaş (25) ve eşi Mehmet Aktaş (30) evde küçük çocukları olduğunu ve sürekli gelen duman kokusundan rahatsız olduklarını bildirdi. İki komşu arasında başlayan gerginlik zamanla tırmanmaya başladı. Türk aile bu konuda komşularını defalarca uyardı ve kendisinden şikayetçi oldu. Ancak rahatsızlıkları bir türlü bitmedi. 

Bu yıl Ocak ayında yaşanan son saldırıda, uyuşturucu ve alkolün etkisi altında olan Alman komşuları Aleyna ve Mehmet’e havalı tüfek ile saldırarak her ikisini de yaraladı. Daha sonra Aktaş ailesinin kapısını balta ile kıran saldırgan, daireyi ateşe verdi. Bebekleri ile evin içinde kaçış yeri aramaya başlayan çift, olay yerine gelen itfaiyenin sayesinde pencereden kurtarıldı.  

Alman basınında konu ile ilgili çıkan haberlerde mahkemenin, failin sarhoşluk ve uyuşturucu etkisinde bulunmasına rağmen üç kere cinayete teşebbüs suçundan mahkûmiyet kararı verebileceği ifade edildi. 

Sanık, mahkeme tarafından bir psikiyatri uzmanına yönlendirildi. Psikiyatrist daha sonra sanık hakkındaki raporunu mahkemeye sunacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş