Türk basının Almanya’daki önemli isimlerinden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Hessen Toplum Gazetesi’nin sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni kıdemli gazeteci Mehmet Canbolat hayatını kaybetti.

Almanya'da Rewe tavuk şnitzelleri, Lidl sandviç ekmeklerini geri çağırdı Almanya'da Rewe tavuk şnitzelleri, Lidl sandviç ekmeklerini geri çağırdı

Canbolat, 11 Şubat günü Pazar günü Türkiye’yi ve Türk toplumunu temsil etmek üzere “Hessen Toplum“ gazetesi olarak, Nasreddin Hoca gibi Türk kültürüne ait figürlerle Frankfurt’taki karnaval yürüyüşüne katılmıştı. Karnavalın ardından bir başka toplantıya katılmak üzere yola çıkan Canbolat’ın, fenalaşması üzerine arabasını yol kenarındaki emniyet şeridine çektiği ve ardından yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor.

Mehmet Canbolat’ın cenazesi 20 Şubat 2024 Salı günü Almanya Hessen Eyaleti Langen şehrinde toprağa verilecek.

Sonhaber olarak merhumun ailesine, yakınlarına ve iş arkadaşlarına başsağlığı dileriz.

Mehmet Canbolat klimdir?
Tarsus’ta 1957'de dünyaya gelen Canbolat, gazeteciliğe 1975 yılında Tarsus Gazetesi’nde başladı. Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü’nden mezun olan Canbolat Cumhuriyet, Dünya, Milliyet ve Günaydın gazetelerinin Avrupa baskılarında çalıştı. Almanca ve İngilizce biliyordu.

Canbolat, 1993’ten bu yana da kurucusu, başyazarı ve genel yayın yönetmeni olduğu “Hessen Toplum“ gazetesiyle ağırlıklı olarak Hessen başta olmak üzere Almanya’dan haberleri özenli bir Türkçeyle okurlarına aktarıyordu. Ayrıca internet üzerinden yayınlanan “Toplum24 TV“ haber ve kültür kanalı ile “toplum24.de“ internet haber portalının da kurucusuydu.

Evli ve bir çocuk babası Canbolat’ın şiir, öykü ve araştırmalarının yer aldığı kitapları bulunmakta.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.