Almanya’nın Elmshorn kentinde yaşayan Şahin Ailesi, bahçelerine düşen göktaşı ile hem medyanın hem de göktaşı meraklılarının ilgi odağı oldu. 

Alman De Bild gazetesinin haberine göre 25 Nisan günü evlerinde kahve içen anne ve kızı bahçeden gelen bir sesle irkildi. Bir çarpma sesi duyan aile bahçede büyük bir delik olduğunu ve toprakta aşırı buhar çıkaran bir şeyin olduğunu fark etti. 

Şahin ailesi, önce bunu gaz kaçağı patlaması veya başka bir kimyasal olabileceğinden şüphelenerek itfaiyeye haber vermeyi düşündü ancak sonra bu fikirden vaz geçti. Baba Mahmut Şahin, “Kızlarım mıknatısla test yapmak istedi. Çünkü göktaşının, çarpmadan saatler sonra bile manyetik kaldığını biliyorlarmış. Normal kayalar ya da taşlar böyle olmuyor.” dedi.

Şahin evden aldıkları mıknatısların taşa yapıştığını belirtti ve göktaşının 3,7 kilogram ağırlığında olduğunu söyledi. 

Hem Almanya’dan hem de yurtdışından çok sayıda teklif aldıklarını belirten Mahymut Şahin şuanda en yüksek teklifin 200 bin euro civarında olduğunu belirtti. Şahin, göktaşını bir kasada sakladıklarını, tabii ki başkaları tarafından görülüp incelenmesinin de önemli olduğunu söyledi.

Gazeteye açıklama yapan Meteor Çalışma Grubu'ndan Carsten Jonas ise bu göktaşının Schleswig Holstein eyaletine düşen en büyük göktaşı olduğunu belirtti ve 1962'de Kiel'e yaklaşık 1 kilo ağırlığındaki bir göktaşının bir çatıya çarptığını aktardı.

25 Nisan tarihinde Elmshoorn’da bir meteor yağmuru yaşandığı belirtiliyor, Mars ve Jüpiter arasındaki Meteroid Kuşağı'ndan gelen taşların yeryüzüne ulaştığı ancak çok küçük tanelerden oluşan bu yağmurda sadece bir evin çatısında hafif maddi zarar meydana geldiği belirtiliyor. 

©Sonhaber.eu 
Fotoğraf: De Bild

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.