Federal Hükûmet, 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girmesi şartı ile emekli maaşlarına zam yapma kararı aldı. Buna göre emekli maaşlarına, batı eyaletlerinde yüzde 4,39 ve doğu eyaletlerinde ise yüzde 5,86 zam yapılacak.

RND’de yer alan habere göre, ülkedeki yaklaşık 21 milyon emekli bu artıştan faydalanacak. Haberde alınan bu kararın formalite olarak Federal Konsey tarafından onaylanması gerektiği belirtildi. 

Emekli maaşı ne kadar zamlanacak?
Açıklanan bilgilere göre; 1.500 euro emekli maaşı alan ve batı eyaletlerinde oturan bir kişinin maaşı 66 euro; doğuda yaşayan bir kişinin maaşı ise yaklaşık 88 euro artacak. Böylece yapılan zamla birlikte doğudaki emekli maaşları 2024 yılına kadar batıdaki maaşla eşitlenmiş olacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.