BLG Kardeşler Grocery-Handelsgesellschaft mbH, yapılan inceleme sonucunda salmonella bulunduğu tespit edilen 350 gramlık SUNTAT Fıstıklı Helva ürününün satıştan geri çekildiğini açıkladı.

Pazartesi günü yapılan açıklamada, 215G23 parti numarasına sahip, son kullanma tarihi Temmuz 2025 olan ürünün, hali hazırda dolaşımdan geri çekildiği ancak daha önceden satın alan tüketicilerin bu ürünü tüketmemeleri uyarısında bulunuldu.

Lebensmittelverkauf.de'ye göre, etkilenen "Antep fıstıklı Suntat Helva" partisi Baden-Württemberg, Bavyera, Berlin, Hessen, Kuzey Ren-Vestfalya ve Rhineland-Pfalz'da satışta bulunuyordu.

Daha önceden ürünü satın alan tüketiciler, ürünü aldıkları mağazaya geri götürmeleri halinde satış bedeli iade edilecek.

Geri çağrılan ürün
Ürün adı:
SUNTAT Fıstıklı Helva
Gramaj: 350g
Son kullanma tarihi: 07.2025
Parti numarası: L 215G23
suntat fıstıklı helva

Salmonella nedir? Hastalık belirtileri nelerdir?
Salmonella enfeksiyonu (Salmonelloz), bağırsak yolunu etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalıktır. Salmonella bakterileri tipik olarak hayvan ve insan bağırsaklarında yaşar ve dışkı (dışkı) yoluyla atılır. İnsanlara en sık kontamine su veya yiyecekler yoluyla bulaşır.

Salmonella bakterisinin vücuda alınmasından yaklaşık 12-72 saat sonra şu belirtiler görülebiliyor: İshal, ateş, bulantı, kusma ve karın krampları.

Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı

Hastalık genellikle 4-7 gün sürüyor ve çoğu kişi tedavi olmadan iyileşiyor. Hastalık bazı kişilerde ise şiddetli ishal yaratıyor ve kişinin hastaneye yatmasını gerektirebiliyor. Yaşlılar, bebekler ve bağışıklık sistemi yetersiz olan kişilerde hastalık daha ciddi seyredebiliyor.

Uzmanlar, belirtilerin şiddetli seyretmesi halinde doktora gidilmesini, ayrıca salmonella bulaşıcı olduğundan, semptomları olan herkesin ellerini iyice yıkamalarını ve başkalarının yiyeceklerine dokunmamalarını tavsiye ediyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.