Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması sonrasında Ukraynalılar ile birlikte ülkeyi terk etmek zorunda kalan diğer ülkelerin vatandaşları da Avrupa’nın çeşitli ülkelerine olduğu gibi Almanya’ya da gelmeye başladı. 

Almanya’nın başkenti Berlin’e gelen yaklaşık 20 bin mülteci arasında Afganistan ve Pakistanlılar ile birlikte çeşitli Arap ülkeleri vatandaşları da bulunuyor.

Spandau Yeni Camii Cemiyet Başkanı Ali Demir, İslam Toplumu Millî Görüş Berlin Spandau Camii olarak Berlin’e gelen 50 Müslüman mülteciyi seve seve misafir ettiklerini söyledi. 

Demir; Berlin merkez tren istasyonunda oluşturulan mülteci kabul merkezinde bulunan Müslüman mültecileri kabul etmek için müracaat ettiklerini, ilk olarak 17 kişilik iki büyük Afganlı aileyi misafir ettiklerini bildirdi.

Berlin Spandau Yeni Cami İnsani Yardım ve Sosyal Hizmetler Başkanı Kenan Yılar da, mültecilerin barınabilmesi için, camide sınıf ve gençlik faaliyetleri için kullanılan alanların yatakhaneye dönüştürüldüğünü açıkladı.

Bu arada, IGMG Berlin Bölge Başkanı Hasan İstanbullu, Berlin merkez tren istasyonu çevresine Ukraynalı mülteciler için oluşturulan kabul ve barınma merkezlerindeki mültecilerin acil ihtiyaçlarının giderilmesine katkıda bulunmak için de çalışmalar yapıldığını bildirdi. Bunun için, su, çeşitli gıda ve ihtiyaç malzemelerinin hazırlanarak mültecilere verileceğini bildiren İstanbullu, “Üzerimize düşeni yapacağız.” dedi.

Kaynak: Camiahaber.com

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın