Almanya, ilk kez tüm eyaletlerde emekli maaşlarına aynı oranda zam yaptı Almanya, ilk kez tüm eyaletlerde emekli maaşlarına aynı oranda zam yaptı

Almanya'da Eyaletler Meclisi, Maliye Bakanı Christian Lindner'in  ekonomik toparlanmayı teşvik etmeyi ve işletmelere çeşitli alanlarda teşvikler sunmayı amaçlayan yasa tasarısını onayladı. 'Büyüme Fırsatları Yasası,  şirketlere vergi indirimleri sunacak ve bürokratik işlemleri azaltacak.

Kabul edilen tasarı iklim koruma yatırımları, araştırma için vergi avantajları ve bürokratik engellerin hafifletilmesi gibi önlemleri içeriyor.

Yasanın onay süreci, Birlik partileri ile koalisyon arasında tartışmalara neden olmuş ve tasarı Eyaletler Meclisi'nden Uzlaşma Komisyonu'na yönlendirilmişti. Eyaletler, maliyetlerin ve vergi kayıplarının büyük bir kısmının eyaletler ve belediyeler tarafından üstlenileceğini belirterek, yardım hacmini yıllık 7 milyar eurodan 3,2 milyar euroya düşürdü. Bu süreçte, yasanın özünü oluşturan iklim koruma yatırımlarına yönelik teşvikler de iptal edildi.

Federal Maliye Bakanı Lindner, yasanın hacminin başlangıçta planladığından daha az olduğunu belirtirken Başbakan Olaf Scholz, kabul edilen yasayı ekonomi ve ülkenin geleceği için önemli bir adım olarak nitelendirdi. Yeşiller Partisi Başkanı Omid Nouripour ise özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlere yönelik araştırma vergi desteğinin önemine dikkat çekti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.