Robert Koch Enstitüsü tarafından yayınlanan bir raporda geçtiğimiz yıl sıcak hava şartları nedeniyle ölen kişi sayısının trafik kazası sonucu ölenlerin sayısını geçtiği belirtildi. Açıklanan verilere göre 2022 yılında 8 binden fazla kişi aşırı sıcak hava nedeniyle hayatını kaybetti. 

Avrupa’dan haber sitesinin haberine göre özellikle bakımevleri risk altındaki yaşlıları aşırı sıcaklardan daha iyi koruyabilmek için ek finansal destek talep etti. 

Alman Meteoroloji Dairesi (DWD) Tıbbi-Meteoroloji Merkezi Başkanı Andreas Matzarakis, yaşlıların daha az terleme ve su tüketme eğiliminde olduğunu ve bu durumun aşırı ısınma ve dehidrasyon riskini artırdığını belirtti.

Federal İstatistik Dairesi (Destatis) tarafından sunulan Almanya'daki trafik kazaları istatistikleri raporuna göre, bu yılın ilk yarısında toplamda yaklaşık 1,22 milyon kaza meydana geldi. Bu kazalarda 167 bin kişi yaralandı ve 1.270 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca kazalar nedeniyle 1,09 milyon euroluk maddi hasar oluştu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş