Almanya'da meydana gelen trafik kazalarında, meraktan dolayı acil servis ekiplerini engelleyen veya trafik kurbanlarının fotoğraflarını çeken kişilere bu yıldan itibaren 1000 Euro para cezası veya iki yıla kadar hapis cezası verileceği açıklandı. 

Almanya'da acil müdahale ekipleri ve kurtarma görevlileri için, kazalardan sonra cep telefonlarıyla fotoğraf veya video çeken yol kullanıcıları büyüyen bir sorun olmaya devam ediyor. Yol kullanıcıları, kaza yerinde durarak trafik sıkışıklığına neden olduğu gibi aynı zamanda sağlık görevlilerin yaralılara erişimini de zorlaştırdığı belirtildi.  

Acil müdahale ekiplerinin işlerini yapmasının tam anlamıyla engellendiğini belirten yetkililer, bazen kaza mağdurlarına gereken yardımın tam vaktinde yapılamadığı gerekçesiyle ceza yaptırımı getirilmesini istediler. Sağlık görevlilerinin yolu açmalarını ve cep telefonlarını kaldırmalarını istediklerinde ise saldırganlıkla karşı karşıya kalınan olayların sayısı da günden güne artıyor. 

Bu sorunun kontrolden çıkmasını önlemek için Alman ceza kanununun değiştirildiğini açıklayan yetkililer, engel olan ve tespit edilen kişilerin 1000 Euro'ya kadar para cezası alacağı ve yaşanacak aşırı durumlarda ise kişilerin iki yıla kadar hapis cezası alabileceği ifade edildi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU