Almanya'da onlarca camiye gönderilen tehdit mektupları savcılık tarafından incelemeye alındı. 'de yayınlanan haberde, 11 tanesi Aşağı Saksonya eyaletinde olmak üzere, Almanya genelinde en az 33 ibadet merkezine tehdit mektubu gönderildiği belirtildi. 

Savcılığa göre gönderilen tehdit mektupları, sağcı aşırılıkçı bir niteliğe sahip. Bazı mektuplarda anayasaya aykırı olan gamalı haç sembolleri, bazılarında ise 2000-2007 yılları arasında 10 kişiyi öldüren neonazi grubu Nationalsozialistischer Untergrund'a (Ulusal Sosyalist Yeraltı) ait "NSU 2.0" imzası yer aldı.

En son geçtiğimiz hafta yaşanan vakada Hannover’de İGMG'ye bağlı Ayasofya Camisi hedef oldu. "Mayıs ayında caminin yanındaki restoran kundaklandı. Camiye bu sefer "Restoranınız sadece başlangıçtı. Geri döneceğiz." yazan ve altında “NSU 2.0” imzası bulunan bir tehdit mektubu gönderildi.

Mektubun göndericisi olarak zarfın üzerinde Osnabrück'ten bir kadının adının yazılı olduğunu belirten polis, zarfta ismi ve mektupta da bir fotoğrafı bulunan kadının bu vaka ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını açıkladı. Kadına ait bilgilerin saldırganlar tarafından kullanıldığını kaydetti.

Polis ve savcılık, tehdit mektuplarını gönderen kişinin tek bir kişi olduğunu tahmin ediyor ve hakaret, tehdit, karalama ve “gamalı haç” gibi anayasaya aykırı semboller kullanmaktan soruşturulduğunu belirtiyor. 

Hannover İslam Şurası Başkanı Recep Bilgen, gönderilen tehdit mektuplarından artık endişe duymaya başladıklarını ve gerekli kurumların bu olaylara daha hassas yaklaşması gerektiğini dile getirdi. Bilgen, Alman otoritelerini daha fazla polis memurunun görevlendirmeye çağırdı.

NSU örgütünün 2000 ile 2007 yılları arasında sekizi Türk, biri Yunan asıllı küçük işletme sahibi ve bir kadın polisi öldürdüğü biliniyor.

Hannover Ayasofya Camisi'ne gönderilen tehdit mektubu

ayasofya cami tehdit mektubu

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş