Almanya’nın yeni Başbakanı Olaf Scholz, Yaklaşık 2 saat süren yılın ilk Covid-19 toplantısının ardından ülkede uygulanacak yeni kurallarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Scholz, federal hükümet ve eyalet başbakanlarının katılımıyla video konferans yoluyla yapılan toplantı sonrası yaptığı konuşmada, aşının önemine tekrar vurgu yaparak, gastronomi sektörüne yardımların artarak devam edeceğini ifade etti. 

Scholz, eyalet yönetimlerinin de zorunlu aşıdan yana olduklarının altını çizerek, bu konuda yalnız olmadıklarını görmekten memnun olduğunu belirtti.

Ülke çapında restoran ve benzeri yerlerde Covid-19 önlemlerinin sıkılaştırıldığını belirten Başbakan Scholz, söz konusu işletmelere girişte 2G Plus kuralının geçerli olacağını belirtti.

Alınan karara göre, 2 doz aşılı olanlar ve hastalığı geçirenlerde 16 Ocak tarihinden itibaren restoran, kafe, bar, kulüp gibi yerlere girerken negatif hızlı test sonucu göstermek zorunda olacak. Bu kuraldan sadece hatırlatıcı aşı dozu olanlar muaf tutulacak. 

Karantina süresi 14 günden 7 güne düşürüldü

Almanya'da karantina kurallarında da değişikliğe gidildi. Yeni kurala göre negatif test şartıyla karantina süresi 14 günden 7 güne düşürüldü. Karantinada olan kişi 7’inci gün alınacak negatif test sonuçlu PCR testi sonucuyla karantinayı sonlandırabilecek.

Hatırlatıcı aşı dozu olanlar, yeni aşılanmış ve hastalığı geçirmiş kişiler ise karantina kurallarından muaf tutulacak.

Kültürel etkinliklerde de 2G kuralı geçerli olacak

Kültürel etkinliklerde 2G kuralı (aşılanmış veya hastalığı geçirmiş) yeterli olacak. Ülke genelinde uygulanan özel buluşmalardaki 10 kişi sınırı ise devam edecek.

FFP2 maske kullanımı tavsiye edildi

Omicron mutasyonunun yayılmasını engellediği için FFP2 tipi maskelerin kapalı alanlarda ve toplu taşıma araçlarında kullanılmaya devam edilmesi şiddetle tavsiye edildi.

Öte yandan Almanya'da zorunlu aşı için kanun çalışması yapıldığı ve önümüzdeki haftalarda federal meclise gelmesi beklendiği ifade edildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU