Almanya'nın 7 eyaletinde aşırı sağcı İmparatorluk Vatandaşı (Reichsbürger) hareketi üyelerine yönelik eş zamanlı yürütülen baskınların birinde çıkan çatışmada bir özel harekat polisi yaralandı.

Federal Savcılığın talimatıyla Reutlingen'de bir şüphelinin dairesinde arama yapmak isteyen Baden-Württemberg özel görev gücünden bir memur, şüpheli tarafından açılan ateşle yaralandı. Alman basınında çıkan haberlerde polis memurunun yarasının hafif olduğunu belirtti.

Haberlere göre saldırgan şüpheli olarak değil, daha çok tanık olarak görülüyordu. Şahıs silahlı saldırının ardından gözaltına alındı. 

Karlsruhe Başsavcılığı davayı cinayete teşebbüs olarak değerlendirerek soruşturmayı devraldı.

ARD'ye göre, bu sabah farklı eyaletlerde, 19 şüpheli Reichsbürger üyesinin bulunduğu adreslere baskın düzenlendi. Şüpheliler arasında polis ve askerlerin olduğu belirtiliyor.

Reichsbürger hareketi nedir?
Kendilerini Alman İmparatorluğu Vatandaşı (Reichsbürger) olarak görenlerin sayısı, iç istihbarat raporuna göre 23 bin civarında bulunuyor.

2 bin 100 üyesi şiddet kullanmaya hazır olan grubun Almanya'yı meşru bir devlet olarak tanımadığına yer verilen rapora göre, üyelerden bazıları monarşi altındaki Alman İmparatorluğu fikrine bağlıyken bazıları da Nazi taraftarı. Bazı üyeler de Almanya'nın halen askeri işgal altında olduğunu savunuyor.

Aralık 2022'de darbe yapmak için hazırlık yaptıkları gerekçesiyle yapılan baskınlarda aralarında askerlerin ve sağcı popülist Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) bir eski milletvekilinin de bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişiler halen tutuklu olarak terör örgütü üyeliğinden yargılanacakları günü bekliyor. 

© Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.