Alman makamları, bombalı saldırılar düzenlemeyi, Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ı kaçırmayı ve darbe yapmayı planlayan aşırı sağcı Telegram sohbet gruplarının üyelerine karşı harekete geçti. Gruba üye 4 kişi yakalandı 12 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. 

Alman medyasında yer alan haberlerde, Querdenker (Aykırı Düşünenler) inisiyatifi mensubu 12 kişi hakkında soruşturma başlatıldığı,  farklı eyaletlerde 21 meskende arama yapıldığı ve 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Telegram sohbet kanalında Vatanseverler Birliği adlı oluşumu kuran söz konusu kişilerin, ‘Klabautermann Operasyonu’ adını verdikleri operasyonla uzun süreli bir ulusal elektrik kesintisi sağlayarak, iç savaş koşullarını yaratmayı ve bu kaos ortamında darbe yapmayı planladıkları ortaya çıktı. Grup ayrıca Bakan Lauterbach'ı “korumalarını devre dışı bırakarak” kaçırmayı hedefliyordu.

ARD televizyonun aktardığına göre grup bu hafta iki Kalaşnikof ve beş tabancadan oluşan ilk silah alışını Rheinland-Pfalz'daki Neustadt an der Weinstrasse'de gerçekleştirecekti. ARD; bu satışın grup üyelerini tuzağa düşürmek için polis tarafından planlandığını aktardı.

Söz konusu grubun 12 bin euro para topladığı ve bu parayla silah ve mühimmat almayı amaçladıkları belirtildi.

Foto: Unsplash - Adem Ay

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın