Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Perşembe günü (16.11.2023) sabah saatlerinde beş yüz polisin katılımıyla Şii cemaatine ait Hamburg İslam Merkezi’ne (IZH) ait cami derneklerine baskın yapıldığını bildirdi. 

İçişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, “Hamburg İslam Merkezi” ile diğer alt kuruluşların anayasal düzene karşı hareket ettikleri şüphesiyle soruşturulduğu ve 7 federal eyalette 54 mülkte arama yapıldığı kaydedildi. 

Açıklamada, IZH'nin faaliyetlerinin, Almanya'daki anayasal düzeni ve uluslararası anlayış fikrini ihlal ettiğinden şüphelenilen İran'ın devrimci konseptini yaymayı amaçladığı öne sürüldü.

Güvenlik makamlarının, IZH'nin Lübnan Hizbullahı'nın faaliyetlerini desteklediği iddialarının da araştırıldığı bildirilen açıklamada, grubun terör örgütü olarak sınıflandırıldığı ve faaliyetlerinin Almanya'da yasaklandığı hatırlatıldı.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Özellikle de pek çok Yahudi’nin kendisini tehdit altında hissettiği bu dönemde, radikal propagandaya, Yahudi ve İsrail karşıtı kışkırtmalara genellikle müsamaha göstermiyoruz. Şu anda son derece dikkatli olmamız ve sert önlemler almamız gerekiyor. Bu nedenle her türlü sağlam temelli şüpheyi kararlılıkla araştırıyoruz. şeklinde ifade kullandı.

Aramalar Hamburg ve Berlin şehirlerinde ve Hessen, Bavyera, Aşağı Saksonya ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletlerindeki diğer yerlerde yapıldı. Yaklaşık 500 polisin katıldığı baskınlarda, elektronik cihazlar ve belgelere incelenmek üzere el konuldu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş