Türkiye'de 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışında kurulan sandıkların bir kısmı 7 Mayıs’ta kapandı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği takvime göre, aralarında Almanya’nın da bulunduğu diğer ülkelerde oy verme işlemi 9 Mayıs Salı günü son bulacak.

Almanya'da 27 Nisan'dan bu yana Berlin, Hamburg, Hannover, Frankfurt, Nürnberg, Münih, Mainz, Stuttgart, Karlsruhe, Köln, Düsseldorf, Essen, Münster'de ve 29 Nisan’dan bu yana da Aachen, Bremen, Regensburg ve Kassel'de oy verme işlemleri devam ediyor.

Yurt dışında kayıtlı seçmenlerin sayısının en yüksek olduğu ülke olan Almanya'da 1 milyon 501 bin 152 seçmen bulunuyor

Türk vatandaşları yurt dışında 73 Ülkede 5031 sandıkta 9 Mayıs'a kadar sabah saat 09.00'dan akşam 21.00''e kadar Başkonsolosluklar da oy verme işlemlerini gerçekleştirebilecek. 

Yurt dışı seçim kütüğüne kayıtlıların oy kullanmaları için hazırlanan gümrük kapılarında oy verme işlemi ise 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de bitecek.
 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.