Almanya’da federal hükümet ve eyalet ulaştırma bakanları öğrencilerin kullandığı Deutschlandticket fiyatı üzerinde anlaşmaya vardı. Yaklaşık 3 milyon öğrenci 49 euroluk sömestr bileti 29,40 euroya satın alacak.

Tüm ülke genelinde kullanılabilecek ucuz toplu taşıma biletleri, Genel Öğrenci Komiteleri'nin eyaletlerdeki toplu taşıma ve ulaşım şirketleriyle gerekli sözleşmeleri hızlı bir şekilde sonuçlandırması hâlinde, 2024 yılı yaz tatilinde uygulanmaya başlayacak.

Buna göre öğrenciler Deutschlandticket için 49 euro yerine 29,40 euroluk sömestr bileti satın alabilecek. Dönem başına alınan biletlerin fiyatı ise 176,40 euro olacak.

Mevcut uygulamada bölgeden bölgeye göre farklılıklar söz konusu. Bazı üniversitelerde, tüm eyalette ve eyalet dışında seyahate izin veren bir dönem bileti imkanı sunuluyorken, bazılarında sadece bölgesel kullanıma yönelik dönem bileti imkanı sunulmakta. Bunun yanı sıra dönem bileti imkanı sunmayan okullar da var.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.