Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) ülkedeki vasıflı işçi açığının rekor seviyeye ulaştığını açıkladı. Enstitünün yayınladığı son rapora göre, 2022 yılında 630 binden fazla vasıflı işçi pozisyonu, gerekli niteliklere sahip personel bulunamadığı için doldurulamadı.

Açıklanan rakamların, 2010 yılından bu yana ülkedeki en büyük vasıflı işçi açığı olduğuna vurgu yapılıyor

Enstitünün yayınladığı rapora göre bilgisayar teknolojileri, elektrik mühendisliği, inşaat ve denetim alanlarında üniversite mezunları aranıyor. Araştırmaya göre bu sektörlerde her 10 boş pozisyondan üçü doldurulamadı.

Spiegel gazetesinde yer alan habere göre sağlık, sosyal işler, eğitim ve öğretim alanlarındaki işçi açığı da ciddi şekilde artmış durumda. Geçtiğimiz yıl özellikle ticari hizmetler, mal ticareti, dağıtım, otelcilik ve turizm sektörlerindeki nitelikli işçi açığı önceki yıllara kıyasla üç kat arttı. 

Hazırlanan raporda birçok alanda özellikle üniversite mezunlarının arandığını belirten enstitü, “boş bir pozisyon için istenen nitelikler ne kadar fazlaysa, bu alana uygun çalışan bulmak da o kadar zor oluyor” yorumunu yaptı.

Almanya’da hem Ekonomi Enstitüsü uzmanları hem de enstitü dışından bazı uzmanlar, yaşanan bu sorunun, yurtdışından vasıflı işçi akışı olmadan çözülemeyeceği yönünde fikir belirtiyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.