Creditreform tarafından yayımlanan Borç Atlası 2023 raporunu yyaınladı. Buna göre Almanya’da borçlu olan kişilerin sayısı geçen yıla göre hafif bir düşüş gösterdi ancak önümüzdeki dönemde yeniden artabilir.

Yayınlanan rapora göre, ülkede 5,65 milyon kişinin aşırı borcu bulunuyor. Raporda 18 yaş ve üstü aşırı borç içinde olan kişi sayısında geçen yıla göre 233 bin azalma olduğu ancak nüfusun 8,15’inin hala aşırı borcu bulunduğu kaydedildi. 

Aşırı borcu olanların oranı en fazla 30 ila 39 yaş arasındaki kişilerde görülmekte. Bu grubun yüzde 13,73’ü borç batağında yaşıyor. 

Rapora göre 18 ila 30 yaş arasındaki grubun yüzde 6,73’ü, 40 ila 49 yaş arasındakilerin yüzde 12,7’si, 50 ila 59 yaş arasındaki grubun yüzde 8,25’i ve 70 yaş ve üzerin olan kişilerin ise yüzde 2,98’i aşırı borçlu. 

Creditreform Ekonomik Araştırmaları Başkanı Patrik-Ludwig Hantzsch, 2020 yılında yaşanan Korona krizinden sonra verilen devlet yardımları ve vatandaşların tasarruf eğiliminden kaynaklı, borca girenlerin sayısında düşüş yaşandığını belirtti. 

Hantzsch, enflasyon ve faiz oranlarının yükselmesi gibi bazı faktörlerin vatandaşların tüketim eğilimini artırma konusunda etkili olacağını ve bu durumun birçok kişiyi mali sıkıntıya sokabileceği uyarısında da bulundu.

Creditreform başkanı, aşırı borçlanmanın kişisel iflas gibi sonuçlarının gecikmeli olarak ortaya çıkabileceğini, bu nedenle önümüzdeki aylarda aşırı borçlanma ile karşılaşan kişi sayısının artabileceği öngörüsünde bulundu.

Asgari ücretteki artışın ve vatandaşlık parası (Bürgergeld) ödemelerinin kısa vadeli bir rahatlama sağladığını belirten Hantzsch, uzun vadede ücret maliyetlerinin artmasının küçük ölçekli ekonomi için zorlayıcı olabileceğini kaydetti.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Nicola Barts - Pexels.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş