Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann, Berliner Morgenpost gazetesine verdiği röportajda, yakında yeni bir coronavirüs dalgasına hazırlıklı olmak için kapalı ve kamusal alanlarda maske takmanın zorunlu olacağını, ancak karantina, sokağa çıkma yasağı gibi tedbirlere geri dönülmeyeceğini söyledi.

Bakan Covid-19’un yaz dalgasının şimdiden güç kaybettiğini ancak sonbahar ve kış aylarının ciddiye alınması gerektiğini dile getirdi. 

Adalet Bakanı, "Kapalı mekanlarda bireyler için maskelerin etkinliği tartışılmaz. Bu yüzden kapalı mekanlarda maske takılmasına yönelik bir çalışmamız olacak. Halihazırda toplu taşımada maske zorunluluğu ile çalışıyoruz." dedi.

Coronavirüsle mücadelede yeni önlemlerin temmuz ayı sonuna kadar tamamlanacağından emin olduğunu söyleyen Buschmann, yeni önlemlerin önümüzdeki ay Almanya'nın 16 eyaletindeki yetkililerle tartışılacağı ve eylül ayında federal meclise gönderileceğini belirtti.

Buschmann'a göre, kabine zaten toplu taşıma için maske gereksinimleri geliştirmek için çalışıyor.

Almanya'nın yeni COVID kurallarının “orantılı” olacağına ve sadece insanların sağlığını değil, aynı zamanda temel haklarını da korumayı amaçladığına dikkat çeken Bakan Buschmann, “Kabine içinde daha fazla karantina, genel okul kapanması ve sokağa çıkma yasağı olmayacağı konusunda hemfikiriz. Bunlar pandeminin üçüncü yılında uygunsuz çözümler” dedi.

Buschmann, yeniden karantina koşullarına dönme olasılığıyla ilgili soruya ise "İnsanları eve kilitlemek, kamusal yaşamı durma noktasına getirmek... Bu, Çin koşullarını taklit etmek olur" yanıtını verdi.

Almanya'da bu ay Covid-19 vakaları yeniden artmış, 4-10 Temmuz tarihlerinde bir önceki haftaya göre vaka sayılarının yüzde 6 arttığı açıklanmıştı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın