Almanya'da Lidl tarafından yalnızca Bavyera, Berlin ve Brandenburg federal eyaletlerinde dağıtımı yapılan bir peynir, içerisinde listeria bakterisi bulunması şüphesiyle geri toplatıldı.

Tedarikçi Züger Käsevertriebs GmbH şirketi tarafından yapılan açıklamada, CH 5417 kod numarasına sahip, son kullanma tarihi 10 Ekim 2023'e kadar olan Lidl firmasının kendi üretimi olan, 200 gramlık “Milbona Seemerzler” marka peynirlerin geri toplatıldığı belirtildi. 

Belirtilen peynir çeşidini daha önceden satın almış olan tüketicilerin ürünü tüketmemeleri gerektiği hatırlatıldı. 

Ürün iadesinin tüm Lidl şubelerinde yapılabildiğini belirten Lidl, satın alma bedelinin kasa fişi olmadan da müşterilere iade edileceğini kaydetti.

Geri toplatılan ürün:
İsim: Milbona Seemerzler Käse
İçerik: 200g
Kodu: CH 5417
Son kullanma tarihi: 10/10/2023'e kadar olan tüm tarihler için geçerli

lidl peynir

Listeria bakterisi ve Listeriozis
Listeria monocytogenes bakterileri doğada çok yaygındır; genel olarak hem evcil hem de vahşi hayvanlarca taşınır. Çiğ et, pastörize edilmemiş süt, çiğ meyve ve sebzelerde de bu bakterilere bulaşmış olabilir.

Listeriozis, Listeria monocytogenes bakterisiyle kontamine olmuş gıdaların yenmesiyle ortaya çıkan ciddi bir enfeksiyon.

Uzmanlar, listeria bakterisinden kaynaklanan listeriozis enfeksiyonunun nadir görülen bir enfeksiyon olmasına rağmen özellikle bağışıklığı zayıf olan kişilerde, hamile kadınlarda ve yaşlılarda çok ciddi sonuçları olabileceğini belirtiyor. 

Bakterinin yol açtığı genellikle ateş ve kas ağrıları, bazen de öncesinde ishal veya gastrointestinal semptomlar gibi rahatsızlıklar bir doktor gözetiminde rahatlıkla atlatılabiliyor ve büyük bir endişeye yol açmıyor. Buna karşı yaşlılar, çocuklar ve hamileler gibi bağışıklık sistemi daha zayıf bireylerde oluşan bir enfeksiyon hayati tehlike arz edebiliyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş