Ülkenin kanayan yaralarından biri olan ve özellikle Türk dükkan sahiplerini hedef alan aşırı sağcı ve ırkçı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) isimli grubun etkilerinin devam ettiği Almanya’da ibadet yerlerine yönelik tehditlerin önüne geçilemiyor. 

Sabah Gazetesinin haberine göre Türklere yakınlığı ile bilinen Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König ve ailesini tehdit eden ırkçılar, son olarak Hannover'de bulunan İGMG'ye bağlı Ayasofya Camisi'ni hedef aldı. NSU 2.0 imzalı tehdit mektubunda “Bu daha başlangıç” detayı dikkat çekti.

Hannover İslam Şurası Başkanı Recep Bilgen yaptığı açıklamada, NSU 2.0 örgütünün her camiye tehdit dolu mektuplar gönderdiğini söyledi. Bilgen mektubun Osnabrück kentinden postaya verildiğinin tespit edildiğini ve mektupla ilgili Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya’nın bilgilendirildiğini kaydetti.

Bilgen, bu tehditlerden artık endişe duymaya başladıklarını ve gerekli kurumların bu olaylara daha hassas yaklaşması gerektiğini söyledi. 

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay ise, "Ayasofya Camisi kundaklama saldırısından iki ay sonra radikal sağcı tehdit mektubu aldı. Müslümanlara yönelik bu nefret biçimi beni şaşkına çevirdi. Hannover'de düşmanlığın ve ayrımcılığın yeri yok" diye konuştu.

Camiye gönderilen tehdit mektubu:

ayasofya cami tehdit mektubu

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş