Federal Alman Konut ve Emlak Şirketleri Birliği (GdW), artan faiz oranları ve maliyetler nedeniyle tüm inşaat projelerinin yüzde 70'inin ertelendiğini veya iptal edildiğini açıkladı. 

Pazartesi günü alman basınına bir açıklama yapan GdW Başkanı Axel Gedaschko, “Araştırmalarımız, planlanan tüm projelerin yaklaşık yüzde 70'inin ya tamamen iptal edildiğini ya da en azından uzun bir süre ertelendiğini gösteriyor” dedi.

Gedaschko’ya göre, koalisyon hükümetinin her yıl 400 bin yeni sosyal konut inşa etme hedefi şimdiden imkansız hale geldi. Açıklamasında 2022 yılında sadece 250 bin konut inşa edilmesini beklediğini belirten Gedaschko önümüzdeki yıl bu sayının daha da az olacağını tahmin ettiğini dile getirdi.

GdW Başkanı, nitelikli işçi eksikliği, malzeme kıtlığı, yüksek faiz oranları ve inşaat maliyetleri nedeniyle sıkıntı yaşandığını söyledi ve 2002'de 2.6 milyon olan sosyal konut sayısının 2021'de 1 milyona düştüğünün altını çizdi.

Alman Belediyeler Birliği'ne göre de yeni sosyal konut inşaatlarında ciddi şekilde düşüş yaşanıyor. Birlik Başkanı Gerd Landsberg, bu durumun özellikle kentlerde daha fazla yaşam alanı sıkıntısına ve bazı durumlarda kiralarda artışa yol açacağını söyledi.

Öte yandan, 2023'te de hem yeni bina inşaatında hem de binaların modernizasyonunda önemli düşüşler bekleniyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.