Almanya Federal İstatistik Dairesi'nin mart ayı sonunda açıkladığı rakamlara göre; 2022'de 1.5 milyon hane, gelirinin en az yüzde 50’sini, 1,6 milyon hane ise yüzde 40 ila 50 arasındaki miktarı kiraya harcamak zorunda kaldı. 

Açıklanan rakamlara göre ülke genelinde kiracıların yüzde 16’sı gelirinin yüzde 40’ından fazlasını kiraya ayırıyor:

En fazla kira yükü altında ezilen kesim tek kişilik haneler. Bu hanelerde gelirin neredeyse üçte biri (yüzde 32,7) kiraya ayrılıyor. Çift kişilik hanelerde bu oran gelirin yaklaşık dörtte birine (yüzde 22,8) denk geliyor. 

İstatistik Dairesinin; ülke genelindeki 19.9 milyon kiracıyı baz alınarak yaptığı çalışmada, ortalama kira maliyetinin, hane halkının net gelirinin yüzde 27.8'ine denk geldiği sonucuna varıldı.

Kurumun açıklamasına göre, büyük şehirlerde yaşayan kiracıların kira yükü, nüfusu 20 bin ve altındaki küçük merkezlere göre çok daha fazla. Açıklanan rakamlara göre kiranın gelire karşı oranının yanı sıra kiralanan ev için metre kare başına ödenen miktarda da farklılıklar görülüyor. 

Geçen yıl ülke genelinde kira bedelinin metrekare başına ortalama 8.70 euroya denk geldiği  
belirtilen raporda, konutun yeri ve taşınma yılının da kira bedelini etkilediği kaydedildi. 

Rapora göre büyük şehirlerde kira bedeli  metrekare başına 9,60 eurodan, orta büyüklükteki şehirlerde 8,20 eurodan ve  küçük kasabalarda da 7,50 eurodan hesaplanıyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.