Almanya’da hükümet Vatandaşlık Parası (Bürgergeld) alanlar için önemli bir karar aldı. Buna göre kendisine önerilen işi kabul etmeyen kişinin maaşı iki ay süreyle kesilecek.

Muhalefetin sert tepkisine yol açan vatandaşlık parası ile ilgili alınan yeni karar doğrultusunda ayrıca, vatandaşlık ödeneği alan ve meslek eğitimini ilerletmek isteyenler için ödenen 75 euro’luk ek ödeneğin kesilmesine karar verildi. 

Mesleki eğitimi sonrasında diploma alınması durumunda 75 euro’luk ek ödenek ödenmeye devam edecek.

Yeni karar iş ajanslarına da vatandaşlık parası alan ancak kendilerine sunulan işleri kasti olarak kabul etmeyenlerin ödemelerini kesme yetkisi tanıyor.

©Sonhaber.eu

Avrupa Parlamentosu’ndan bir ilk: Kadına yönelik şiddet vakalarında ağır cezalar geliyor! Avrupa Parlamentosu’ndan bir ilk: Kadına yönelik şiddet vakalarında ağır cezalar geliyor!

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.