Almanya'da koalisyon hükûmeti, kadın ve erkek arasındaki gelir eşitsizliğini gidermek ve çalışma isteğini artırmak hedefi ile evli çiftlerin dahil olduğu vergi sınıfında değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Yapılacak değişiklikle vergi sınıfı 3 ve 5 kaldırılacak ve evli çiftler vergi sınıfı 4'te yer alacak.

Almanya'da vergi sistemi, çalışanların gelir durumlarına göre altı farklı vergi sınıfına ayrılıyor. Evli çiftler ise hangi, vergi sınıfına dahil olduğunu kendisi belirliyor. Şu anda, eğer evli çiftlerden biri daha yüksek gelire sahipse, daha az vergi ödemek için vergi sınıfı 3'ü tercih edebiliyor. Diğer eş ise daha düşük gelir elde ettiği için vergi sınıfı 5'e tabi oluyor. Bu durumda çiftlerin toplamda ödedikleri vergi miktarı azalıyor.

Hükümete göre bu sistem, genellikle erkeklerin daha yüksek gelir elde ettiği durumlarda kadınların çalışma isteğini azaltabiliyor. Çünkü vergi 5 sınıfında kalmaya devam eden kadınların net maaşları da düşük kalıyor.

Hükûmetin planladığı reform ile birlikte, evli çiftler artık vergi sınıfı 3 veya 5'i seçmek zorunda kalmayacak. Bunun yerine her iki eş de vergi sınıfı 4'te yer alacak. Bu sayede her iki eş de kendi gelirleri oranında vergi ödeyecek. Hükümet bu değişimle birlikte kadın ve erkek arasındaki eşitsizliğin giderileceğini ve kadınların işgücüne katılım oranının artacağını düşünüyor.

Avrupa’dan haber sitesinde yer alan haberde reformun ne zaman yürürlüğe gireceğinin henüz kesinleşmediği ancak hükûmet sözcüsünün, yapılacak reformun koalisyon sözleşmesinin bir parçası olduğunu ve en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade ettiğine yer verildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.